Een nieuwe bestemming voor oude foto’s en films?

Regelmatig verdwijnen er bij het opruimen van een woning foto’s in de papiercontainer en films bij het chemisch afval. Heel jammer, want oude foto’s en films geven vaak een mooi beeld van een voorbije tijd. Vooral foto’s en films waarop een of andere activiteit of evenement te zien is. Wist u dat de Heemkundekring Erthepe nog steeds naarstig op zoek is naar oude foto’s en films?

Oude foto’s en films horen tot het erfgoed van onze voorouders. Daarom vindt Erthepe het heel belangrijk dat ze in de toekomst in Erp voor de inwoners van Erp, Keldonk en Boerdonk beschikbaar blijven en niet naar elders verdwijnen. De werkgroep heeft de afgelopen jaren al duizenden foto’s gescand en in de collectie van Erthepe opgenomen. Veel films van evenementen zijn gedigitaliseerd en voor de toekomst in de collectie van Erthepe bewaard. ‘Petje af’ voor het vele vrijwilligerswerk dat leden van de foto- en filmwerkgroep al jarenlang elke week belangeloos verrichten. Voor de mensen in Boerdonk, Erp en Keldonk.

Gaat u opruimen en komt u oude foto’s en films tegen, denk dan aan Heemkundekring Erthepe. Wilt u de foto’s en films zelf behouden? Geen probleem! We scannen dan de foto’s en geven ze u terug. Films van bijzondere (dorps)gebeurtenissen digitaliseren we en gaan ook retour. Elke maandag- en donderdagavond, dinsdag- en woensdagmiddag kunt u met uw foto’s en daarbij horende verhalen in het Raadhuis van Erp terecht. Daar is nostalgie geen eenmalige gebeurtenis, maar wekelijks te beleven. U kunt daar vrijblijvend binnenlopen.

 Een nostalgisch plaatje. De timmerwinkel van Janus van Lith te Keldonk, ca 1930. Janus legde zich toe op de vervaardiging van hoge en lage karren, vrijwel de enige vervoermiddelen destijds in de landbouw. Het maken van karrewielen vereiste veel vakmanschap. De werkplaats, annex houtzagerij en houthandel, van Janus stond langs de Antoniusstraat in Keldonk ter hoogte van de plaats waar later de gezusters Van Lith een kruidenierswinkel hadden. De hoogkar die op deze foto het middelpunt vormt, was in die tijd ook het vervoersmiddel, waarmee men op familiebezoek en naar de kerk ging. De hoogkar was meestal groen geschilderd met fel rode wielen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *